Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ζήτω οι αριθμοί-Ζήτω τα νούμερα-Ζήτω ο ΑΚΗΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1.Συνάντηση μεταξύ Τρόικας και Υπουργείου Οικονομίας: Κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών ήταν ότι η ύφεση κατά πάσα πιθανότητα εφέτος θα είναι μικρότερη από την αρχικά προβλεφθείσα καθώς υπάρχουν αβέβαια μεν, αλλά αρκετά σημάδια που συνηγορούν προς την κατεύθυνση αυτή.
2.Ρωτάνε οι Τροικάνοι -Φον Φούφουτοι κατά Πάγκαλον-"γιατί δεν έχουμε μαζική μείωση τιμών, παρά την ύφεση" Οι φωστήρες του Υπουργείου λοιπόν απάντησαν ότι αν εξαιρεθεί η επίπτωση της αύξησης των φόρων ο πληθωρισμός έπεσε στο 1,19 % τον Ιούνιο, από 1,93 % τον Ιανουάριο, καθώς και ότι υπάρχουν τομείς όπως τα τρόφιμα όπου καταγράφεται μείωση τιμών αλλά και κλάδοι της αγοράς όπως τα ξενοδοχεία - εστιατόρια όπου εξακολουθούν να υπάρχουν ανατιμήσεις. Η εξήγηση που δίνεται για το φαινόμενο αυτό είναι αφενός το μικρό μέγεθος των επιχειρήσεων και τα υψηλά λειτουργικά κόστη (ενοίκια, ενέργεια, δημοτικά τέλη), αφετέρου οι ολιγοπωλιακές δομές σε αρκετούς κλάδους της αγοράς, λιανεμπόριο και βιομηχανία - χονδρεμπόριο, όπου μικρός αριθμός επιχειρήσεων ελέγχουν μεγάλο μερίδιο αγοράς. (Δηλ.τα δημοτικά τέλη και το κόστος ενέργειας δεν αφορά το κράτος?)
3.Μιλήσανε για μεγάλη αύξηση της απορροφητικότητας των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ ....μπλα μπλα μπλα μπλα
Να πω κι εγώ κάποια νούμερα τώρα που είμαι στη Λιανική.
1. Τουλάχιστον 3-4 άτομα την ημέρα-αλλοδαποί- μπαίνουν στο μαγαζί και μου λένε ...."πεινάω,ένα ευρώ" Το φαινόμενο λαμβάνει χώρα τον τελευταίο μήνα
2. Τουλάχιστον 1-2 άτομα την ημέρα ψάχνουν τους κάδους που έχουμε μπροστά στο μαγαζί επί της Πατησίων. Ψάχνουν να φάνε-έχω δει άνθρωπο να παίρνει υπολείματα σάντουιτς και να τρώει- ή οτιδήποτε μπορεί να πουληθεί από τα σκουπίδια.
3.Σύμφωνα με την Real News, περ.10 αυτοκτονίες έχουν γίνει γνωστές λόγω χρεών και απελπισίας στο 1ο εξάμηνο.
4.Τα δικά μου στατιστικά μιλάνε για 20-30% πτώση από πέρυσι όπου ήταν μια επίσης πτωτική χρονιά
Κατά τ'αλλα πανηγυρίζουν για μείωση ελείμματος αλλά για το εισπρακτικό που δεν πάει καλά θα πάρουν λέει νέα μέτρα από το Φθινόπωρο. πχ.ΦΠΑ από 12% σε 23% Δηλ.καφές-σουβλάκια-εστιατόρια/ταβέρνες κλπ.
Και μέσα σε όλα αυτά τι μαθαίνουμε?
Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζίβρας, είναι ο ιδρυτής της οφ σορ εταιρίας «Τορκάσο», όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες ενέργειες, Γιώργος Γκρόζος. Υπενθυμίζεται ότι η «Τορκάσο» είναι η οφ σορ εταιρία στην οποία ανήκε στο παρελθόν η οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη... Διονυσίου Αεροπαγίτου, ενώ εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου.
Και ο ΓΑΠ απλά του ανέστειλε τη κομματική ιδιότητα!!!!!!!!!!!!!!! Όταν αποδεδειγμένα πλέον είναι τουλάχιστον ΚΛΕΦΤΗΣ & ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. Και το μαθαίνουμε πότε?
Εν μέσω της περιόδου..."τα μπάνια του Λαού" έτσι ώστε να μην αντιδράσει κανείς. Να μην πάρει κανείς τίποτα χαμπάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: